آموزش واگرایی ها در تحلیل تکنیکال

آموزش واگرایی ها در تحلیل تکنیکال

امروز با مبحث جذاب واگرایی ها در خدمت شما هستیم قصد داریم تا  واگرایی معمولی را به زبان ساده بیان کنیم اما برای اون که به راحتی مبحث واگرایی ها درک بشن قصد داریم تا تعریف محاوره‌ای ارائه بدیم : به طور کلی زمانی که جهت حرکت اندیکاتور با جهت حرکت نمودار قیمت همسو نباشه ما میگیم که واگرایی داریم ؛ واگرایی به طور کلی دو دسته هست واگرایی مخفی و واگرایی معمولی ؛ واگرایی معمولی زمانی هست که حین حرکت صعودی ما نزول را در اندیکاتور تجربه می کنیم حال به دو صورت این اتفاق میوفته اول زمانی که حرکت به صورت پیوست سعودی و اندیکاتور به صورت پیوسته نزولی باشه دوم زمانی که بخواهیم قله های ماژور را با هم مقایسه کنید البته این اتفاق میتونه به صورت معکوس هم باشه یعنی در دره‌ها هم باشه در تصاویر زیر ما مثال هایی از واگرایی رو گفتیم

مشاهده میکنید که واگرایی چگونه به صورت مکرر ریزش سهام رو هشدار داده بد نیست یادآوری کاربردی از اندیکاتور RSIداشته باشیم اگر بخواهیم در چند جمله به طور ساده سیگنال دهی این اندیکاتور را موشکافی کنیم.

  1. سطح 30 و پایین تر این اندیکاتور سیگنال بسیار مناسبی جهت ورود داردخصوصا اگر در این مناطق اندیکاتور گارد صعودی داشته باشیم.
  2. سطوح بین 30 تا 50 در صورت وجود گارد صعودی وضعیت مناسب ارزیابی میشود
  3. در سطوح بین 50 تا 70محدوده هشدار بوده و باید بسیار با دقت وارد شد
  4. قبل توضیح دادن سطح 70 به بالا ذکر این 2 نکته ضروری است
  5. فرصت ها همیشه در بازار وجود دارند ذهن خود را بزرگ پرورش داده و خود را مانند شکارچی ای بدانید که ساعت ها در کمین شکار بزرگش مینشیند و می داند اگر تیرش خطا برود خودش شکار میشود ؛ شما نیز باید بدانید که همچون شکارچی در صورتی به اشتباه وارد سهمی شوید شکار ضرر های سنگین میشوید پس شاید نیاز باشد حتی هفته ها در کمین سهم بنشینید تا در نقطه صحیح شکار کنید.
  6. بهترین بنیاد ها در شرایط نا مساعد تکنیکال میتوانند بدترین ضرر ها را نسیب شما کنند

در مورد سطوح بالای 70 توصیه این است که هر چقدر به سطح بالاتری برسیم ریسک ورود بالاتر است پس فقط در صورتی وارد شوید که نسبت به شرایط و انتخابتان حداکثر دقت را داشته باشید.

واگرایی ادامه دار

ممکن است واگرایی به صورت پیوسته باشد که این موضوع را مطرح کند که در حال نفس گیری یا تجدید قوا برای صعود کجدد میباشد ؛ چنین توجیهاتی آنهم در سطوح بالای RSIصرفا گول زدن خودتان است معمولا جو روانی بازار در این هنگام این گونه است که موج سنگینی از ورود افراد به سهم مورد نظر در حالی وجود دارد که به تازگی رالی صعودی وجود داشته نکته حائز اهمیت این است که معمولا اعتقاد به ریزش یا اصلاح وجود ندارد و همه با قطعیت از ادامه روند صعودی میگویند ؛ در این زمان معمولا سرمایه گذاران کلان در حال فروش سهام خود هستند و بعلت بالا رفتن حجم معاملات و افزایش تقاضای افراد قیمت گارد شدیدا صعودی دارد ( نظیر رشد های بالای 70 هزار واحد شاخص کل از تیر ماه ) سرمایه داران خرد خود را برنده بازی دانسته و نسبت به هر واکنش منفی از الفاظی چون سم پاش استفاده میکنند و ازعان دارند:(( خب شما اگر راضی نیستید بفروشید و بروید))کار تا جایی پیش میرود که همان تحلیل گران نیز تشویق میشوند تا مجددا به سهم ورود پیدا کنند و این وضعیت روانی یعنی آغاز عصر ریزش . چنین اتفاقی در مرداد ماه بورس ایران اتفاق افتاد که بعد از آن ریزش شدید سهام متاسفانه تا امروز پا بر جا بوده و همچنان ضرر های بزرگی به سهام داران  وارد میشود.


نمودار شاخص کل بورس ایران و واگرایی واضح RSI در یک سال گذشته

قطعا تاریخ بهترین آموزگار است ؛ جالب است بدانید در سال 1392(2013) چنین اتفاقی رخ داده بود که موجب سقوط نفس گیر و تاریخی ( از نظر زمانی ) شاخص کل بورس بود سقوطی که 2سال به طول انجامید تصویر این ریزش برای شما عزیزان قرار داده شده

عارف محمدی/تحلیلگر بازار های مالی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *